Ek kaynaklar
Kaynakların yeniden düzenlenmesi ve uyarlanması hakkında daha fazla bilgi
Bu internet sitesi, AEK ve önerilen AEK uygulamalarının anlaşılmasını sağlayacak kaynak ve bilgilere sahiptir.
Distinguishing Between OER and All that Other Stuff on the Internet ve Works Within Works, and Collections by Maricopa Community College Faculty OER course. Licensed CC-BY-SA 4.0
Yeniden düzenlemek istediğiniz eserin telif durumu hakkında endişe duyduğunuz ders malzemeleri. Maricopa Community College Faculty AEK Kursu kapsamındaki bu iki modül, serbest, açık erişim ve AEK ile atıflar ve koleksiyonlar arasındaki farkları anlamınıza yardımcı olacaktır.
BC Open Education Technology Collaborative by BCCampus. Licensed CC-BY 4.0
Eğitmen olarak yeniden düzenleme ve uyarlama kaynaklarınızın sınıfınıza nasıl getireceğinize dair bir fikir arıyorsanız, bu grup, siz ve hedefleriniz için bir kaynaktır ve sohbet grubu bilgilendirici olabilir.
Kendinizi test etmek istiyorsanız, AEK'ya ilişkin çetrefilli telif senaryolarına ilişkin bu test, eğitim malzemelerini güvenli bir şekilde nasıl yeniden düzenleyip uyarlayabileceğini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.
AEK oluşturma ve paylaşma hakkında daha fazla bilgi
CK12 OER. Licensed CC-BY-NC 3.0
K-12 eğitim kademesi için mevcut AEK ile açık bir ders kitabı hazırlamak için, bu siteyi ziyaret edin, öğretmen olarak oturum açın ve yeni oluştur tuşuna basın.
OER Faculty Workshop by Maricopa Community College Faculty OER course. Licensed CC-BY-SA 4.0
4.0 Eğitimsel kaynaklar için uygun lisansları seçme sürecine derin bir bakış için, AEK kursunun tamamını ziyaret edin
Creating Open Educational Resources by the University of British Columbia. Licensed CC-BY-SA 4.0
Yüksek öğretim kurumlarında AEK lisanslaması ve paylaşımı yapılırken dikkate alınacak hususlar hakkında bir video ve çeşitli bilgiler.
Erişilebilirlik hakkında daha fazla bilgi
Module 9: Accessibility by Open Washington: Open Educational Resources Network. Licensed CC-BY 4.0
Bu modül, kaynaklarınızı tüm öğrenciler tarafından erişilebilir olacak şekilde tasarlamanıza yardımcı olacaktır.
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 by the World Wide Web Consortium
WCAG 2.0, her türlü çevrimiçi içeriği geliştiren yazılımcıların (internet sitelerinden, metin ve PDF dosyalarına kadar), malzemelerini oluşturmalarına ve erişilebilirlik açısından test etmelerine yardımcı olan sağlam, başvurulabilir teknik standarttır. Çoğu bağışçı veya hükümet (Avrupa Birliği gibi), kamu sektörü bilgilerini veya eğitim kaynaklarını yayınlarken, kurumların bu talimatları izlemelerini istemektedir.
CAST projesi (öğrenme için evrensel tasarımı destekleyen Uygulamalı Özel Teknoloji Merkezi), özellikle yüksek öğretim için eğitim kaynakları tasarlarken düşünülmesi gereken şeyler için faydalı bir inceleme ve kontrol listesidir.
Açık pedagoji hakkında daha fazla bilgi
Açık Pedagoji Defteri: http://openpedagogy.org
Açık pedagoji ve açık eğitim uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için Rajiv Jhangiani, Robin DeRosa, Catherine Cronin ve Maha Bali tarafından hazırlanan çalışmayı inceleyin.
Açık Eğitim Uygulamaları terimini tartışan farklı perspektiflere ilişkin video:
Açık politikalar hakkında daha fazla bilgi
BCcampus Open Education Working Group Guide by Lucas Wright and Krista Lambert. Licensed CC-BY 4.0
Lisansı Kurumlarında açık eğitimi destekleyen ve açık bir çalışma grubu oluşturan veya yürüten kütüphaneciler, personel ve eğitim kadrosu. Bu kaynak, kullanıcıların bir çalışma grubu kurmalarına, yürütmelerine ve devam ettirmelerine yardımcı olacak üç bölüm içermektedir.
Kurumsal politika geliştirme için interaktif araç.
Katılımcıların tavsiye ettiği kaynaklar
CC sertifikası katılımcıları, sertifika sitesindeki Hypothes.is sayfasına not yazarak pek çok ek kaynak tavsiye etmektedir. Creative Commons olarak bu ek kaynakları henüz incelemedik, fakat katılımcıların katkılarını şurada dikkatinize sunuyoruz: https://certificates.creativecommons.org/cccerteducomments/chapter/additional-resources-6/
Last updated